Kwetterende bijeenkomst!…

Het is een mooie “natuurfilm” en nog wel live in eigen tuin……

Het zijn er veel,
ze zijn erg druk,
ze hebben een bijeenkomst!…

Hoog in de krentenboom zijn ze bijeengekomen, via hun eigen vogeltaal zijn ze opgeroepen om via
deze meeting hun overleving  “kracht” bij te zetten!…..

De aanwezigen zijn erg onrustig ze vliegen nog af en aan, meneer Duif zit op de rand van de dakgoot met een vermoeide  blik toe te kijken, hij is al op leeftijd en kijkt liever op en afstandje toe.
De familie Mus is in grote getale aanwezig ze wonen dan ook om de hoek in allerlei heggen en struiken dus hoeven geen verre reis te maken.  De familie Mus is nogal druk en laten hun aanwezigheid dan ook duidelijk merken en horen, waar niet ieder gevleugeld  dier in deze vogeltuin blij mee  is.
Kijk daar zit de familie Koolmees, ze zijn ook wat onrustig want niet iedereen van de familie is nog aangevlogen.
Ondertussen zijn de neven en nichten ooms en tantes van de fam. Koolmees,  de fam.Pimpelmees ook neergestreken op de vele takken die de vergaderruimte biedt.
Wie zijn er nu nog niet? er wordt nog gewacht op de families Merel, de familie Roodborst, en de familie Vink
De fam. Goudvink is ook opgeroepen maar die laten het vaak afweten daar ze het nogal hoog in de borst hebben en niet met iedereen rondom de takken willen zitten en alleen komen als er een mand met strooivoer voor hen klaar staat.
De fam. Merel is inmiddels ook aanwezig en zelfs mevrouw Kramsvogel laat zich graag informeren over het wel en wee in de tuin waar al deze families regelmatig samen komen, ze zit in alle rust op een tak waar ze niet opvalt en wacht op wat er komen gaat.

Meneer Ekster neemt hoog in de boom op een nogal gevaarlijk zwiepende tak het woord, maar een gewiekste  ekster kan hierop in alle omstandigheden blijven zitten!…..
Wat er alzo ter gekwetter en gezang komt:
…..de poezen in de omgeving.
…..de pindakaaspot.
…..de voederhuisjes
…..de vetbollen
…..het drinkwater
…..vreemde families

Meneer Roodborst u bent wel erg laat maar toch fijn dat u er bent, strijk neer en blijf niet zo zenuwachtig om u heen zitten kijken….of  verwacht u uw vrouwtje ook nog, helaas kunnen we hier niet meer op wachten.

…Laten we beginnen met de vele poezen die in deze omgeving wonen en op allerhande manieren proberen ons te pakken te krijgen, wees op jullie hoede en waarschuw elkaar als ze in de buurt zijn.
Ja mevr Merel ik weet dat de één wat sneller weg kan vliegen dan de ander vandaar ook mijn (op)roep er voor elkaar te zijn,  ikzelf heb nogal een scherpe schreeuw/krijs zo ook meneer de Vlaamse Gaai.
….Dan ligt er een pot met pindakaas in één van de voederhuisjes, die alleen bestemd is voor de kleinsten onder ons en nee dus niet voor u meneer Duif, meneer Vlaamse Gaai en mijzelf meneer Ekster, als jullie goed opletten en er niet te veel sneeuw ligt wil er ook nog wel eens een dikke lik pindakaas op een tak gesmeerd zijn.
…In de voederhuisjes ligt genoeg strooivoer voor ons allemaal en wordt ook regelmatig aangevuld door de mensen waaraan deze tuin toebehoort en hierdoor ook een deel van ons leefgebied is.
…De vele vetbollen die door de hele tuin hangen zijn voor een ieder die erg lenig zijn en hiermee hun lijf en veren in een goede conditie houden,  toch ..liggen.. er ook her en der vetbollen waar iedereen zich aan te goed mag doen voor zover dat mogelijk is, hierbij wil ik wel opmerken dat de fam. Mus zich hierin wel wat mag aanpassen en niet door zo brutaal te zijn veel tuingenoten weg jagen, nogmaals er is genoeg voor iedereen.
Verdeel uw tijd en vlieg niet met elkaar op hetzelfde moment naar dezelfde voederplaats dat voorkomt onderling geruzie…ja mevr, Kramsvogel u mag zo uw zegje doen!….
Dan kan ik nog meedelen dat er onder de grote buxusstruik naast de vijver met enige regelmaat broodkruim gestrooid wordt en dit niet alleen voor de fam. Merel is, ja meneer Merel de fam. Roodborst heeft hierover hun beklag gedaan… Mevr Kramsvogel u mag nu uw stem laten horen……
Ja hier wilde ik het ook net over hebben maar doordat u nogal eenzaam op een tak zit heeft u dus niet alles meegekregen waar we aandacht aan besteden en of besteed hebben.
…Het drinkwater wat we normaal uit de vijver en drinkschaal  halen is momenteel nogal eens of snel bevroren, als jullie allemaal goed opletten zit er meestal in de vijver bij de oeverplantjes wel en openingetje waar geen ijs ligt en er water gedronken kan worden, ook de drinkschaal wordt regelmatig weer opnieuw gevuld, wassen zal nu dan ook wat minder gedaan moeten worden en dan spreek ik toch weer even tot de fam. Merel, korter badderen betekent dat uw medevogels er ook nog gebruik van kunnen maken!….
Zo, de  fam. Vink komt ook nog eens aangevlogen, helaas fam.Vink we gaan aan het laatste punt beginnen u zult het verder van uw medetuinbewoners moeten vernemen wat er zoal gekwetterd is.
…Ons laatste punt gaat over de gastvogels die we hier nu ook met enige regelmaat in deze tuin en omgeving tegenkomen, we moeten hen hier ook dulden en accepteren want ook zij hebben honger en dorst in deze winterperiode.
Fam. Vink als u straks op de hoogte gebracht bent zou u dan zo vriendelijk willen zijn dit ook aan uw fam. met  de “gouden” borst door willen geven en dat er wel van hen verwacht wordt een volgende keer aanwezig te zijn en dat geldt ook voor u fam. Vink en niet komt als de meeting bijna afgelopen is.
Dan nog één punt van mijn kant als hoogzitter van deze meeting…ik zou graag bij een volgende bijeenkomst wat meer rust en aandacht willen, er werd nu wel erg veel gebruik van toilet en verdere af en aan vliegmomenten gemaakt.
Kwetterend en zingend beëindigen we deze meeting  zoals iedere vogel(tje) gebekt is.
Zo overleven en komen we met z’n allen de winter wel door!…

Advertenties

10 thoughts on “Kwetterende bijeenkomst!…

    • Dankjewel voor je mooie woorden lieve HHH……..
      En wat je boek aangaat loop/liep ik idd. wat achter maar heb inmiddels je geweldige boek besteld, ook dat duurt wat langer omdat ik het nog via de ‘ouderwetse’ weg doe 😉
      liefsss.

  1. De winter is bijna voorbij, nog even wachten en alle vogels leggen opnieuw hun ei! Ik kan niet wachten, ik heb zo’n zin in het voorjaar! Een mooi log Hanny!!!

Spreken is Zilver, Zwijgen is Goud. Zo leuk.... dat jij mij bezighoudt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s