Plassen !!!

Hier spreekt een meisje van zo’n ..tig.. jaren, ze heeft de overgang "menopauze" inmiddels  achter de rug met de nodige opvliegers en alles wat daarbij hoort!!!!!!!!!!!!
En wat er daarna met je lichaam gebeurd,  wat dit meisje in levende lijve nu mee maakt vertelt ze…..
Sorry meisjes die nu nog lang niet met dit fenomeen bezig zijn of te maken willen hebben, wil je het toch lezen lees dit stukje dan met een knipoog.

Dit gaat over plassen ja jullie lezen het goed, nog steeds verder lezen …..???  okxe8 dan.
Veel water drinken is voor iedereen goed maar ik ga al heel wat jaartjes mee en dan word je vochthuishouding ook wat minder, dus veel water drinken om alles op pijl te houden is goed voor je lijf en leden. Voor mij geen straf ik drink graag water en dan liefst lauw water.
Maar ja als je veel water drinkt en de blaas ook de rek wat uit is, moet je ook veel plassen,
als je thuis bent is dat geen probleem met twee wc’s in huis, maar als je onderweg bent kan dat wel eens een probleem zijn, nou ja een probleem !!!!
Een lange rit in de auto moet vaak onderbroken worden voor een sanitaire stop, bij een bezinestation of een retaurantje allemaal te doen toch ? Maar wat nu als je een strandwandeling maakt en overal mensen, lopen en kinderen spelen en er een koude wind waait……..Ja toch de duinen maar in, en er maar niet bij stilstaan wat de mensen denken waarom dat mens alleen de duinen in gaat, wat ook nog verboden gebied is …plassen…hoognodig.
Dan de wandelingen die dit meisje zo graag doet.
Ben je thuis en paar keer naar de wc geweest en ga je dus met een lege blaas op stap met je wandelvriendin, die ook vaak haar blaas moet legen, ook al een jaartje ouder dus.
Vaak is er geen gelegenheid om te plassen net als je hoognodig moet en wandelvriendin ook hoognodig moet, weer die mensen die wandelen ook zo fijn vinden en net daar zijn waar wij ook zijn,  daar bij die bosjes zou dat kunnen !! even wat sneller lopen …..ja alletwee de bosjes in naast elkaar, zien jullie het voor je ? het was net een beekje wat daar stroomde en wij lagen dubbel van de lach met onze blote billen in de stekels, maar we moesten opschieten want de andere wandelaars kwamen snel dichterbij, net op tijd kwamen we samen de bosjes weer uit, wat zouden die wandelaars gedacht hebben !!! maar mensen wij moesten… plassen… hoognodig.

Wie nog geen "menopauze" heeft doorgemaakt kan ik een goed advies geven…ga alvast goed je bekkenbodemspieren trainen, kun je later vast je plas langer ophouden dan dit meisje….

Advertenties

8 thoughts on “Plassen !!!

 1. Het zal allemaal niet makkelijk zijn als vrouw op leeftijd 😉
  Maar het met de billen in de struiken is al een tijdje niet meer nodig…
  Er zijn namelijk al een tijdje “plastuitjes”
  op de markt!
  Kun je net als ons mannen tegen een boompje plassen 😉

 2. Ik krijg beelden bij dit verhaal grijnsssssss.
  Een vriendin van mij heeft zo’n plastuit eens gebruikt tijdens een motortocht. Zo’n leren pak uit doen was iedere keer zo’n gedoe. Die plastuit zou helpen………. enig idee hoelang het duurt voordat zo’n leren broek weer droog is??? (juist, heeeel lang)

 3. Dag lieve Hanny!
  Wat lief dat je mijn weblog kwam bezoeken en zo’n lieve reactie achterliet!

  Wat jouw ‘plas’-verhaal betreft…. zo herkenbaar, ik ga thuis voordat ik de auto in stap en in de stad heb ik tig adresjes waar zze me onderhand allemaal al kennen!

  Mochten jij en je vriendin hier eens in het Assense gaan wandelen, hier staan 2 toiletten warm op jullie te wachten hoor!

  Liefs Melody

Spreken is Zilver, Zwijgen is Goud. Zo leuk.... dat jij mij bezighoudt!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s